ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер маріупольський журналіст Юрій Некрасовський

На Київщині помер маріупольський журналіст, письменник та інженер Юрій Некрасовський. Останню книгу "Огненное столетие" він присвятив 100-річчу комбіната імені Ілліча.

Про це пише сайт 0629.com.ua.

Повномасштабне російське вторгнення Юрій Некрсовський зустрів у Маріуполі, у своїй квартирі. Вже у перші дні нападу 9-поверховий будинок, де мешкав Юрій, спалили росіяни. У пожежі згорів його кіт. Вогонь знищив і філателістичну колекцію. Юрія Некрасовського врятували сусіди, донесли до укриття. 

Згодом друзі допомогли донести його до лікарні, де окупанти облаштували військовий шпиталь. 

"Я став заручником у росіян і голодував майже два тижні. Цей кошмар (мерзотники з російської адміністрації це називали «харчуванням») - один раз на день о 16.00 у вигляді однієї склянки пійла з 4-5 макаронів, 2-3 шматочків картоплі, 100 грамів хліба (причому, далеко не завжди; гадаю, могли розікрасти) і гарячої води (теж 100 грамів) навіть без солі. Можна було за 2-3 тижні померти з голоду, чого я сам уже хотів. З голоду я втратив 14,5 кг ваги, вже нічого не відчував", - розповідав Юрій Некрасовський про ті страшні дні 2022 року.

Фото - 0629.com.ua
Юрій Некрасовський був першим у місті, хто започаткував туристичний клуб і став розвивати туризм: спочатку на машинобудівному завої "Азовмаш", а потім і на міському рівні.

Тож у лікарні, куди сусіди принесли Некрасовського, його випадково зустріла знайома туристка. Вона допомогла знайти друзів, які вивезли його на підконтрольну Україні територію.

Юрій Некрасовський помер 7 січня у своєму новому житлі. Йому виділили окремий модульний будиночок за 40 км від Києва. Ці модульні будиночки побудували американці для переселенців зі сходу. До будиночка Некрасовський отримав і невелику земельну ділянку. Збирався писати книгу спогадів. Але прожив у своєму новому дому лише 2 дні.

Liked the article?
Help us be even more cool!