ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавські журналісти звинуватили ДБР у приховуванні інформації про пресконференцію

27.11.2019, 16:22
Фото – фейсбук Олександра Білки
Фото – фейсбук Олександра Білки

Полтавські журналісти звинувачують теруправління Державного бюро розслідувань у приховуванні інформації про пресконференцію, яку було проведено 26 листопада в Харкові. Про це повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області.

Як з’ясувала представниця ІМІ, напередодні пресконференції деякі редакції отримали листи про її проведення. Але були і такі журналісти, які заявили, що запрошення на захід не отримували.

Унаслідок цього не всі полтавські журналісти змогли потрапити на пресконференцію, звинувативши теруправління ДБР у вибірковості ЗМІ. Зокрема, як повідомив головред "Кременчуцької газети" Олег Булашев, на захід не потрапили журналісти газети, які планували поставити низку запитань керівництву бюро.

Про  пресконференцію з власних джерел дізнався блогер Геннадій Фетисов, про що повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.  

Свій допис у фейсбуці, в якому закидає журналістам, що поїхали на пресконференцію до Харкова, зраду прессекретареві теруправління ДБР Олександру Білці, він пояснив так:

“Це моя особиста думка, на якій я наполягаю. Кілька років тому я захищав багатьох молодих журналістів у судах, на різних заходах, коли їх виганяли тощо. Коли я бачу, що йде розкол усередині, коли люди потайки їдуть, а інших не беруть, то я сформував таку думку: якщо частину журналістів ігнорують, то середовище журналістів повинно повстати. Журналістам, які поїхали до Харкова, нічого ж важливого не сказали”.

На фото – скрін листа з анонсом про пресконференцію

Про подію навіть не знав прессекретар теруправління ДБР Олександр Білка, про що зазначив у коментарі представниці ІМІ та написав у себе на фейсбуці.

За його словами, для нього і частини полтавських журналістів проведення пресконференції стало несподіванкою.

“Колеги, вчора і сьогодні отримую від вас десятки дзвінків із проханням підтвердити чи спростувати інформацію щодо пресконференції керівництва теруправління ДБР, яка начебто повинна бути в Харкові. Скажу відверто: ситуація вкрай дивна. Як мене запевнили мої шефи, це все – вигадки, ніякого медійного заходу в Харкові не буде. Про що вам і говорив. От тільки інформація від самих журналістів інша. Виявляється, був і анонс, який розсилали на електронки деяких редакцій, і телефонні дзвінки окремим медійникам із запрошенням. З Полтави до Харкова навіть автобус для місцевих ЗМІ організували. Щоправда, “на борт” узяли не всіх. І от саме цієї миті напівтаємна пресконференція розпочалася. Говорять про досягнення ДБР за рік роботи”, – написав Олександр Білка 26 листопада.

Він обурений, що в цій ситуації постраждала його репутація, і просить вибачення за дезінформацію з його боку: “Питання, чому мене усунули від виконання прямих службових обов’язків, натомість винайшовши ноу-хау, згідно з яким пресконференція для прессекретаря і журналістів була таємною, поки без відповіді, але здогадатися неважко”.

У коментарі представниці ІМІ Олександр Білка додав, що раніше не було ситуацій, які б дали підґрунтя припускати, що він незадовільно виконує свої посадові обов’язки. Також не було інших причин, каже, не відчував тиску.

“Я був на лікарняному. У п’ятницю повідомив у відділ кадрів, що виходжу на роботу, у понеділок вийшов. Мені почали зранку телефонувати журналісти, запитувати за пресконференцію. Я про це нічого не знав. Запитав у керівника слідчого управління, мого безпосереднього керівника, він відповів, що нічого не знає, і сказав говорити журналістам, що нічого не буде, – розповів Олександр Білка. – А потім дізнаюся, що був автобус із Полтави. Було багато претензій до мене, мовляв, я нічого не знаю”.

На захист Олександра Білки став головний редактор “Кременчуцької газети” Олег Булашев. Зокрема, журналіст подав звернення до керівництва Державного бюро розслідувань із вимогою провести пресконференцію в Полтаві.

У своєму зверненні головред газети зауважує, що пресконференція керівництва теруправління ДБР Світлани Савченко та Олексія Новікова 26 листопада в Харкові відбулася майже таємно, без відповідного анонсу для кременчуцьких ЗМІ. 

На пресконференції, яку, за словами Булашева, журналісти “очікували з нетерпінням”, вони планували розпитати про діяльність ДБР.

“...Ми очікували з нетерпінням та постійно запитували про дату проведення пресконференції. Про неї ми від колег з Полтави дізналися вчора, але прессекретар ДБР у Полтаві Олександр Білка заявив, що про пресконференцію він нічого не знає. І ось сьогодні пресконференція відбулася! І не в Полтаві, а в Харкові! Мабуть, нинішнє керівництво ДБР у Полтаві Світлана Савченко та Олексій Новіков приїхали в Харків, аби полтавські журналісти не ставили непотрібні питання. Та більш за все огидно, що вони такими таємними діями підставили свого прессекретаря Олександра Білку, який зазвичай повідомляє особисто ЗМІ про заплановані заходи, тісно співпрацює з журналістами не лише Полтавщини, а й регіону”, – йдеться у зверненні.

“Враховуючи це, просимо вас організувати відповідну пресконференцію в Полтаві; офіційно вибачитися С. Савченко перед прессекретарем теруправління ДБР у Полтаві та налагодити співпрацю між С. Савченко та О. Білкою, аби від цього не страждали журналісти регіону, а через них і громада”, – йдеться у зверненні  Олега Булашева, яке він надав представниці ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!