ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавські журналісти поскаржилися, що їх не запросили на звітування секретарки міської ради

17.08.2024, 16:09
Надія Кучер

У Полтаві журналісти поскаржилися, що їх не запросили на звітування секретарки міської ради Катерини Ямщикової про роботу за рік. Ямщикова обійняла цю посаду 16 серпня 2023 року. 

Про це повідомила представниця ІМІ в Полтавській області Надія Кучер. 

На звіт не запросили редакції “Суспільне Полтава”, “Полтавщина”, “Ми – Полтава”, “Зміст”, а також “Полтавський вісник” (редакція газети дізналася про захід самостійно і прийшла без запрошення). Ті ж медійники, яких запросили, не мали можливості поставити запитання ані наживо, ані через онлайн-трансляцію в YouTube. 

У розмові з полтавською представницею ІМІ журналісти, яких не покликали на звітування, говорять, що анонсу заходу в робочому комунікаційному чаті не було. Ситуацію медійники називають “максимально дивною”, оскільки Катерина Ямщикова, отримавши посаду секретарки міської ради, заявляла журналістам, що міська влада буде прозорою та відкритою для журналістів

“Ніякого анонсу про звіт не повідомлялося. Про це стало відомо після його завершення. Жодних згадок чи запрошень у чаті з пресслужбою міської ради не було. Потім стало відомо про те, що були присутні окремі “зручні” ЗМІ. Очевидно, ті, які могли забезпечити “теплу” ванну, а не ті, які могли б поставити критичні питання. Сьогоднішня ситуація, на превеликий жаль, показала всю “відкритість” пані Катерини, про яку вона так часто говорить”, – зазначила Карина Москаленко, редакторка телеканалу “Суспільне Полтава”.

У коментарі полтавській представниці ІМІ керівниця пресслужби Полтавської міської ради Марина Сєрова сказала, що оголошення щодо звіту Катерини Ямщикової було опубліковано на сайті Полтавської міської ради. 

“Пряма трансляція велася онлайн на ютубі офіційного каналу міської ради, до якої мають доступ усі без винятку як ЗМІ, так і громадськість. Доступна також презентація звіту, вона опублікована на сайті міської ради”, – сказала Марина Сєрова. 

“Трансляція не була закритою, її всі могли дивитися на сайті міської ради. Єдине, виникли проблеми зі звуком, бо приміщення не адаптоване для проведення трансляцій. Це намагалися виправити, але не вдалося, тому й виникла проблема поганого звуку трансляції”, – сказала журналістка “Полтавської хвилі”, яка була присутньою на заході, Анастасія Мацько. 

Однак представник редакції “Полтавщина”, журналіст Едуард Ткаченко проаналізував час розміщення новин на сайті Полтавської міської ради й дійшов висновку, що анонс звіту “був опублікований, скоріш за все, “заднім числом”. Він як веброзробник, програміст, дослідив, що індекс новини з анонсом звіту Ямщикової – 3140. Після нього за хронологією були ще публікації з меншими номерами 3136, 3137, 3138, 3139. Тобто анонс про звіт Катерини Ямщикової опублікували “заднім числом”.

З наступного тижня пресслужба Полтавської міської ради обіцяє організувати для журналістів пресконференцію щодо звіту. На ній Катерина Ямщикова відповість на всі запитання журналістів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!