ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська міська рада пообіцяла журналістам регулярно звітувати

10.06.2024, 15:54
Надія Кучер

Організувати регулярні зустрічі керівників підпорядкованих Полтавській міській раді департаментів та управлінь, на яких посадовці звітуватимуть про свою роботу та відповідатимуть на запитання журналістів, – про це домовилися медійники та секретарка Полтавської міської ради, виконувачка обов'язків міського голови Катерина Ямщикова.

Про це було домовлено 6 червня під час неформального заходу до Дня журналіста та зустрічі з міською владою в журналістському хабі Інституту масової інформації “Медіабаза.Полтава”.

Неформальна зустріч медійників до Дня журналіста в Медіабазі.Полтава. Фото – Медіабаза.Полтава

Під час дружнього спілкування медійники обговорили напрацювання Регламенту співпраці журналістів і пресслужби Полтавської міської ради. Зокрема:

  • можливість організації пресконференцій керівників департаментів та управлінь;
  • озвучили побажання щодо доступу до інформації;
  • зібрали ідеї спільних проєктів.

“На жаль, журналісти та медійники (особливо регіональні) не відчувають “плеча підтримки” від органів державної влади чи місцевого самоврядування. Хоча більшість із нас радо готова допомагати цим структурам в інформуванні населення, стосовно важливих соціально-політичних питань. Виходом могло б стати створення державних чи місцевих проєктів, які б передбачали реалізацію інформаційних кампаній та медійних проєктів за фінансової підтримки коштом, наприклад, місцевих бюджетів. Подібні спільні ініціативи органів влади та медіа могли б мати реальний суспільний вплив та сприяти розвитку конкретних територіальних громад і, як наслідок, усієї держави”, – каже журналіст і проєктний менеджер ГО “Полтавське громадське телебачення” Вадим Патик.

Також він додав: лише тоді, коли влада продемонструє, що готова працювати в синергії з медіа та підтримувати журналістів, можна говорити про досягнення того статусу професії, який є в країнах розвиненої демократії, та використати всі можливі медійні інструменти для досягнення якісних перетворень.

Журналістка Kolo.News Анна Зарудська запропонувала покращити організацію прямої трансляції засідань сесій та депутатських комісій, яку на час повітряної тривоги зупиняють, а після її відновлення виникають технічні несправності.

“Хотіла б попросити подумати з приводу зупинення трансляції. Можливо, спікери, які перебувають у міській раді, будуть спускатися в укриття, якщо вони не можуть залишати будівлю. Кожного разу одна проблема: частина, коли була тривога, недоступна, постійно запис “відкидає” на кінець”, – сказала журналістка. 

На це Марина Сєрова, керівниця пресслужби Полтавської міської ради, повідомила, що в міськраді розглянуть технічну можливість та спробують розв'язати проблему.  

Крім того, Катерина Ямщикова вручила з нагоди Дня журналіста почесні грамоти представникам полтавських редакцій, а журналістський хаб ІМІ “Медіабаза.Полтава” отримав подяку за підтримку медійної спільноти. Подяку від міської влади отримала Надія Кучер, керівниця журналістського хабу ІМІ “Медіабаза.Полтава” та представниця ІМІ в Полтавській області. 

Секретарка міської ради Катерина Ямщикова вручає подяку координаторці Медіабази.Полтава Надії Кучер. Фото – Медіабаза.Полтава

“Вважаю, дуже потрібним і корисним є таке місце, як Медіабаза, у Полтаві, де журналісти можуть зібратися, працювати, спілкуватися”, – сказала секретарка міської ради Катерина Ямщикова. 

“Ми продовжуємо працювати над тим, щоб Медіабаза.Полтава була не лише ресурсним місцем для журналістів, де вони можуть скористатися необхідною технікою, працювати, організувати нетворкінг. А й комунікаційним майданчиком між владою та іншими державними структурами, з якими так чи інакше журналістам доводиться контактувати”, – сказала Надія Кучер.

Liked the article?
Help us be even more cool!