ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська ОВА: Медіа поширили фейк про нібито врятовану через понад добу після обстрілу жінку

06.09.2024, 17:12
Надія Кучер

Два полтавських медіа опублікували інформацію про нібито врятовану з-під завалів через понад добу після обстрілу Полтави дівчину. Медіа послалися на публікацію американського видання The New York Times. У Полтавській ОВА інформацію назвали неправдивою, повідомляє полтавська представниця ІМІ. 

Так, видання “Ми – Полтава” написало, що “після ракетного удару в Полтаві 4 вересня рятувальники виявили 24-річну жінку, яка вижила, провівши понад добу під завалами. Її без свідомості доставили до лікарні”. 

Скриншот Надії Кучер з телеграм-каналу Ми – Полтава

А Сайт міста Полтава 0532.ua виклав такий текст: “Серед постраждалих – 24-річна дівчина, яка понад добу пролежала під завалами, але вижила. Її знайшли рятувальники та доставили до лікарні у непритомному стані”.

Скриншот Надії Кучер з телеграм-каналу “Сайт міста Полтава 0532.ua”

Водночас The New York Times у своїй публікації не вказав вік жінки, як і джерело такої інформації: 

“Близько півдня у середу рятівники дістали з-під завалів ще живу молоду жінку. Це було за понад добу після ракетного удару, коли шанси знайти людей живими вже зменшуються. Швидка доставила її, без свідомості і у синцях, до лікарні”.

Керівниця пресслужби Полтавської ОВА Аліна Красільнікова в коментарі представниці ІМІ заявила: “Інформація не відповідає дійсності. Ні медики, ні рятувальники не підтвердили такої ситуації”.

Нагадаємо, 3 вересня сталася найбільша атака РФ на Полтаву: місто атакували двома балістичними ракетами. Відомо про понад 50 загиблих та майже 300 поранених.

4 вересня журналісти, які працювали в Полтаві, заявили, що їх не пускають знімати на місці влучання, а також у лікарні, щоб поспілкуватися з потерпілими й легкопораненими.

Liked the article?
Help us be even more cool!