ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти заявили, що їх не пускають знімати на місці влучання у Полтаві

04.09.2024, 15:55
Надія Кучер
Фото – /t.me/dsns_telegram
Фото – /t.me/dsns_telegram

У Полтаві журналістів низки всеукраїнських та міжнародних медіа не допустили на місце влучання російських ракет, допоки там не будуть розібрані завали. 

Про це повідомила представниця Інституту масової інформації в Полтавській області Надія Кучер.

За словами представниці ІМІ, яка координувала роботу журналістів з Полтавською міською радою, Полтавською ОВА та іншими структурами, про недопуск їй повідомили Олексій Мужчина (працює з журналістами італійського ТВ каналу Rai), Настя Горпінченко (Слідство.Інфо), Андрій Лагутенко (воєнкор телеканалу "Еспресо"). 

Також не пустили інших представників ЗМІ. 

Журналісти повідомили представниці ІМІ, що їх не пускав черговий частини та керівник підрозділу Нацгвардії. 

“Акредитації ЗСУ не допомагають. На вході хлопці з Нацгвардії, у них вказівка не пускати”, – сказали журналісти.

За словами директорки Інституту масової інформації Оксани Романюк, недопуск журналістів на місце влучання російських ракет, допоки там не будуть розібрані завали, це порушення ч. 4 ст. 25 ЗУ "Про інформацію".

"Відмова журналістам у доступі до місця трагедії в Полтаві, де загинуло понад 50 людей, є серйозним порушенням права на інформацію. Навіть під час війни громадськість має право знати правду про події, що відбуваються. Безпекові міркування можуть бути обґрунтовані в зоні активних бойових дій, але тут це має вигляд спроби обмежити контроль громадськості над тим, що трапилось. Ця ситуація має такий вигляд, що є ризик приховування важливої інформації від суспільства, у що, звісно, не хотілось би вірити", – зазначила директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Крім того, журналісти поскаржилися представниці ІМІ, що їх не пускають працювати в лікарні та поспілкуватися з потерпілими. Як повідомили журналісти, не допускала до роботи пресслужба Полтавської ОВА. 

Нагадаємо, 3 вересня внаслідок російського ракетного удару по Полтаві загинуло понад 50 людей, майже 300 поранені. Були влучання в будівлю Інституту зв’язку і сусідньої лікарні. Під завалами будівлі військового інституту можуть перебувати люди.

Liked the article?
Help us be even more cool!