ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польські журналісти закликали судити російських пропагандистів як воєнних злочинців

25.08.2022, 10:18
Фото – Центр протидії дезінформації
Фото – Центр протидії дезінформації

Польські журналісти закликали судити російських пропагандистів, які “розпалюють спіраль ненависті проти атакованої України”, як воєнних злочинців. Про це йдеться в заяві Асоціації польських журналістів, оприлюдненій 24 серпня, повідомляє Польське радіо.

“У зв’язку з шестимісячним варварським вторгненням у незалежну Україну, як представники Асоціації польських журналістів, ми знову вимагаємо відповідальності за скоєні там злочини проти мирного населення не лише бандитів у російській формі, але також так званих журналістів – пропагандистів, які прихильні до кремлівського режиму. Пропагандисти не тільки дезінформують світову громадськість про криваву агресію Москви проти України, а й спонукають її воювати проти українців в ім’я імперіалістичних інтересів путіна та його прибічників”, – йдеться в заяві асоціації.

“Діячів російської пропаганди, які видають себе за журналістів, таких як Маргарита Симоньян, Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Ольга Скабєєва та багато інших, слід після падіння путіна судити як воєнних злочинців! Це лише приклади брехунів і ватажків війни, які прикидаються журналістами. Вони є найвідомішими обличчями російської пропаганди. На жаль, їх набагато більше, з огляду на те що зараз у Росії немає вільних ЗМІ”, – підкреслюють автори заяви.

Асоціація польських журналістів наголошує, що “шахрайство, дезінформація і насамперед розпалювання ненависті, вбивства невинних людей у ​​незалежній країні ніколи не вважатимуться журналістикою, а центри російської пропаганди ніколи не стануть ЗМІ”. 

“Тому світові журналістські організації та національні медіаасоціації повинні постійно впливати на демократичні уряди та міжнародні інституції з огляду на очевидну необхідність підготувати трибунали для бандитів російської армії, які сіють терор в Україні, визнати військовими злочинцями також російських пропагандистів, які заохочують у кремлівських ЗМІ агресію проти України та намагаються виправдати масові вбивства, зґвалтування та пограбування”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції назвало п'ятірку російських пропагандистів, щодо яких ще не застосували санкції в частині іноземних юрисдикцій. Зокрема, це Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян, Ольга Скабєєва, Володимир Соловйов та Артем Шейнін.

Liked the article?
Help us be even more cool!