ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польські фермери не пропускали ведучу Яніну Соколову до України

14.02.2024, 17:00
Мая Голуб

Польські фермери не пропускали на пункті пропуску Зосин – Устилуг ведучу Яніну Соколову, яка на авто поверталася з Польщі до України.

Про це вона повідомила на своєму YouTube-каналі 13 лютого. 

“Я їздила на день до Польщі, щоб забрати речі дітей і натрапила на страйк. Зранку, коли я їхала до Польщі, збиралися трактори. О десятій годині вони мали розпочати свій мирний страйк. Пасажирські авто вони пропускали, ми проїхали. А вже ввечері, коли я поверталася назад, я побачила трактори, які не пропускали цивільні автівки, не вантажні перевезення, а саме пасажирські автівки, зокрема з дітьми, які поверталися з Польщі до України”, – розповіла Яніна Соколова на своєму каналі. 

Ведуча поспілкувалася з протестувальниками, які заблокували проїзд цивільним і вантажним авто. Вони пояснили їй, чому це роблять. 

“Польські фермери сказали, що вони давали нам гроші, коли почалася повномасштабна війна, а ми зараз ці гроші забираємо в польських фермерів, відбираючи в них роботу, що наша війна – це наша справа. Одна з жінок почала кричати, що, “коли тут буде війна, ми будемо захищати свою землю”, так само як ви захищаєте свою. Польська поліція просто в цей момент стояла на узбіччі в машині. Поліцейський навіть не виходив, не підходив, не допомагав пасажирським автівкам рухатися далі”, – зазначила ведуча.

Вона зауважила, що українські біженці також приносять користь польській економіці, сплачуючи податки до бюджету Польщі й купуючи таку кількість товарів, скільки в Польщі не купували за період до повномасштабної війни. 

“Вже мовчу про те, що зараз стою неподалік Волинської області. Тут усе заповнено польськими товарами, але й у столиці, де щоденно ми ходимо до магазину, як і щодо решти регіонів, усе заповнено польськими товарами, які купуємо ми, українці, даючи можливість вашій економіці розвиватися”, – додала вона. 

Яніна Соколова оприлюднила також відео її спілкування з протестувальниками. 

Нагадаємо, польські активісти перекрили дорогу та протестують проти рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року. 

Liked the article?
Help us be even more cool!