ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща викрила російських і білоруських агентів, які планували шантаж інституцій

Польські правоохоронці викрили представників російських і білоруських служб, які хотіли вивідати інформацію і потім вдатися до індивідуальних та інституційних шантажів. Про це сказав віцепрем’єр-міністр, міністр цифризації Польщі Кшиштоф Гавковський на пресконференції, повідомляє Радіо Свобода.

“Служби мали завдання напрацювати вектори входу до різних польських інституцій, і на рівні місцевої влади, і на рівні державних компаній, які повʼязані зі сферою безпеки”, – сказав Гавковський.

Водночас міністр не назвав, які саме це інституції, але додав, що “всі вони були поінформовані й включені в оперативну процедуру”.

За словами Гавковського, викрити диверсантів вдалося завдяки співпраці різних польських спецслужб, зокрема, Агенції внутрішньої безпеки та військовим.

“Ми маємо справу із ситуацією, в якій персональні дані мали стати основою для шантажу. Шантажу, який мав на меті вимагати гроші, але також шантажу, який мав на меті, можливо, примусити до співпраці”, – сказав міністр.

Міністр додав, що “в кіберпросторі сигнали про небезпеку надходять щохвилини. Протягом дня часто трапляється понад 1000 кіберінцидентів”.

Як повідомляв ІМІ, поліція безпеки Естонії з’ясувала, що російські військові з 2020 року вчиняли кібератаки проти України, а також країн НАТО та ЄС, зокрема Естонії. Кібератаку вчиняв військовий підрозділ 29155 Головного управління генерального штабу збройних сил РФ (ГУ ГШ ЗС РФ). Цей військовий підрозділ відповідає за спроби державних переворотів, диверсійні операції, саботаж, а також спроби вбивств у Європі. 

Також внутрішня розвідка Німеччини заявила, що група хакерів, яка належить до 29155 підрозділу російської військової розвідки (ГРУ), вчиняла кібератаки проти країн НАТО та ЄС. 

Liked the article?
Help us be even more cool!