ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полонений найманець "Вагнера", якого нібито стратили на відео, добровільно пішов на обмін – Подоляк

16.11.2022, 14:22

Найманець ПВК "Вагнер" Євген Нужин, ролик з нібито стратою якого виклали в мережі, добровільно погодився вирушити до Росії в межах обміну полоненими з Україною. 

Про це в ефірі російського каналу "Дождь" повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

За словами Подоляка, Нужин пройшов через офіційну процедуру обміну військовополоненими й відповідно до всіх юридичних правил підписав добровільну згоду на обмін.

"У нас дуже простий підхід. Полонений військовослужбовець може підписати добровільну відмову від обмінної процедури. І це буде в нас зафіксовано", – пояснив Подоляк.

Також він повідомив, що Нужина обміняли у форматі "пакет на пакет", у результаті чого Україна отримала 47 своїх військовослужбовців, Росія – "якесь число" своїх.

На думку Подоляка, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин міг використати Нужина у своїх пропагандистських цілях, влаштувавши показову кару військового.

Як повідомляв ІМІ, відео нібито вбивства Євгена Нужина 12 листопада опублікував телеграм-канал "Grey Zone". Нужин відбував покарання в Рязанській області. ПВК "Вагнер" завербувала його для війни в Україні, він потрапив у полон до ЗСУ. Євген Пригожин тоді назвав відео страти Нужина "прекрасною режисерською роботою".

У Координаційному штабі України з питань поводження з полоненими заявили, що росіянин Євген Нужин, якого нібито стратили бойовики ПВК "Вагнера", відсутній у списках тих, хто добровільно здався в полон.

Liked the article?
Help us be even more cool!