ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Політикині йшли до парламенту не для того, щоб відповідати модним трендам: що не так з матеріалом УНІАН

13.07.2020, 14:47
Фото УНІАН
Фото УНІАН

Днями інформаційне агентство УНІАН опублікувало матеріал під заголовком “Топ-5 антитрендів в одязі, які депутати засвітили в Раді (фото)”. Текст спричинив хвилю обурення в мережі.

У ньому автор чи авторка статті (ім’я на сайті не зазначено) на фотографіях народних депутаток, зроблених у стінах парламенту, розповідає про “антитренди в моді”.

“Не будемо сміятися над чужим смаком, а просто подивимося на приклади й запам’ятаємо, як одягатися не варто”, – пише автор чи авторка видання. 

Під критику потрапили й аксесуари, і прикраси, і одяг політикинь.

“Модниці повинні запам’ятати, що поєднання червоного і чорного кольорів уже не в моді. Червоні приталені речі дозволяється носити тільки тим дівчатам, у яких ідеальна фігура. В інших випадках цей колір буде вас повнити”, – пише анонімний стиліст чи стилістка.

Повага” попросила прокоментувати відповідність цього тексту журналістським стандартам медіаекспертку Інституту масової інформації  Ірину Земляну.

Експертка зазначила, що цей текст неприйтнятний та неетичний, тож узагалі не мав би з’явитись у медіа.

“У мене як у медіаекспертки виникає багато питань, пов’язаних зі стандартами журналістики: 1. Де посилання на джерела інформації, які б вказували на те, що, наприклад, червоні буси не актуальні цього сезону? 2. Де коментарі достовірних експертів? 3. Де коментарі самих героїнь матеріалу? 4. Де відокремлення фактів від коментарів? 5. Яка суспільна важливість даного матеріалу?

А взагалі, сумний тренд, коли медіа вперто не бачать у жінці професіоналку, не розглядають її професійні якості та досягнення, а бачать її як об’єкт незалежно від обійманої посади чи досягнень. Політикині йшли в парламент не для того, щоб відповідати модним трендам в одязі”, – вважає Ірина Земляна.

Доповнюємо.

Нагадаємо, раніше "Повага" писала про те, як політикиням реагувати на цькування в соцмережах. Зокрема, із таким вони часто стикаються під час кандидування на місцеві вибори. Тоді в мережі  політикині-початківиці можуть стикатися і з сексизмом і навіть із погрозами зґвалтуванням.

Крім того, у статті “Поваги” “Твій гендерно чутливий матеріал” ви знайдете поради,  як зробити матеріал гендерно чутливим, оскільки сексизм та дискримінаційні висловлювання в медіа порушують стандарти професії.

Матеріал сайту “Повага”

Liked the article?
Help us be even more cool!