ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Політтехнологу Медведчука повідомили про підозру в держзраді – СБУ

10.06.2022, 10:59
Фото – Рух “Чесно”
Фото – Рух “Чесно”

Правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді політтехнологу народного депутата Віктора Медведчука. Він часто брав участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні, повідомляє Служба безпеки України.

“Це стало можливим одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, зібраний співробітниками Служби безпеки. Так, згідно з висновком, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України”, – йдеться в повідомленні.

У результаті обшуків співробітники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з рф. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення “денацифікації та демілітаризації України”.

Нині тривають заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Встановлено, що фігурант був пов'язаний зі співробітниками спецслужб рф, які діяли в Україні під дипломатичним прикриттям.

Повідомляється, що він часто брав участь у пропагандистських програмах на російському телебаченні та очолював групу політтехнологів і політичних експертів, які систематично готували аналітичні записки щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та надавали пропозиції для посилення російського впливу в суспільстві.

Чоловіку заочно оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Проводиться комплекс процесуальних заходів для притягнення цієї особи до відповідальності.

За даними Руху “Чесно”, йдеться про Михайла Погребинського.

У 2021 році Погребинський фігурував у дослідженні Інституту масової інформації як особа, яка просуває антизахідні та проросійські наративи.

 
Як повідомляв ІМІ, Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від політичної партії “Опозиційна платформа – За Життя” Віктора Медведчука в державній зраді (ст. 111) та порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438) КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Liked the article?
Help us be even more cool!