ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція затримала в Києві чоловіка, який погрожував ножем журналістам

18.09.2020, 15:11
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який висловлювався нецензурною лайкою та погрожував ножем знімальній групі одного з телеканалів. 

Інцидент стався 18 вересня в Маріїнському парку, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

“Під час патрулювання в Маріїнському парку до поліції полку особливого призначення №2 звернулися журналісти та повідомили, що під час роботи знімальної групи невідомий чоловік погрожував їм ножем. За наданим орієнтуванням спецпризначенці за кілька хвилин затримали правопорушника, на якого вказали заявники”, – йдеться в повідомленні. 

Для з’ясування всіх обставин події на місце прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Правоохоронці встановили особу чоловіка. Ним виявився киянин 1976 року народження, який перебував у розшуку за вчинення іншого кримінального правопорушення. 

Чоловіка затримали в порядку ст. 298-2 (“Затримання уповноваженою службовою особою особи, яка вчинила кримінальний проступок”) Кримінального процесуального кодексу України. 

Під час поверхневого огляду в нього вилучили ніж, який буде передано на експертизу.

За цим фактом відділом дізнання Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (”Хуліганство”) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Напад стався на журналістів ВВС, повідомила “Детектор медіа” речниця ВВС Лала Наджафова.

За її словами, з журналістами каналу все добре. Причини та деталі конфлікту вона коментувати відмовилася: “Ми не будемо коментувати справу, якою займається поліція”.

Фото – Нацполіція
Liked the article?
Help us be even more cool!