ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Запоріжжя відкрила справу після звернення директорки телеканалу "МТМ"

Запорізьке районне управління поліції розпочало кримінальне провадження за статтею  “Грубе порушення угоди про працю” після звернення до поліції директорки запорізького муніципального телеканалу “МТМ” Ірини Полієктової. 

Про це представниці ІМІ в Запорізькій області повідомила начальниця відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Запорізькій області пані капітан поліції Анна Ткаченко.

За її словами, досудове розслідування було розпочате 18 квітня 2024 року. 

“Досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 173 КК України про грубе порушення угоди про працю розпочалося на підставі звернення Ірини Полієктової. Відомості були внесені до ЄРДР та відкрито кримінальне провадження. Наразі в кримінальному провадженні вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події”, – повідомила вона. 

Окремо зафіксованих проваджень, зокрема на підставі заяв телеканалу щодо тиску на нього з боку посадовців Запорізької міської ради, немає, уточнила Анна Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, телеканал “МТМ” є комунальним підприємством Запорізької міської ради.

12 квітня телеканал в ефірі заявив про тиск та втручання в редакційну політику начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міськради Євгена Коваленка. Той звинувачення відкидає і заявив про корупційні порушення з боку керівниці телеканалу Ірини Поліектової.

7 березня 2024 року Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав Ірину Полієктову винною в неповідомленні про конфлікт інтересів та ухваленні рішення в умовах такого конфлікту, повідомив Запорізький центр розслідувань (ЗЦР). Наразі директорка Полієктова подала апеляцію щодо цього рішення до Запорізького апеляційного суду. 

18 квітня 2024 року начальницю КП “МТМ” відсторонили від виконання посадових обов'язків на час проведення службових розслідувань.

Службові розслідування мають завершитися в середині червня. Після цього, а також рішення Запорізького апеляційного суду роботодавець ухвалить подальші рішення щодо керівниці телеканалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!