ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу за фактом погроз головреду "Четвертої влади"

28.08.2024, 10:53
Ганна Калаур

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом погроз головному редактору “Четвертої влади” Володимиру Торбічу з боку Ельдара Магомедова, якого пов’язують з осередком партії Шарія в Рівному. Правоохоронці вважають, що погрози на адресу журналіста не мають складу кримінального правопорушення.

Про це йдеться у відповіді поліції на запит представниці Інституту масової інформації в Рівненській області. 

Провадження поліція закрила в червні 2024 року.

Ельдар Магомедов, якого пов’язують з осередком партії Шарія в Рівному, надсилав повідомлення з непрямими погрозами головреду “Четвертої влади”. Фото – Типове Рівне

“Слідчим відділом Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні... від 29.11.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 К України (погроза або насильство щодо журналіста. – Ред.), за результатами якого 06.06.2024 прийнято рішення про закриття кримінального провадження, на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України (за відсутності в діянні складу кримінального правопорушення)”, – йдеться у відповіді на запит ІМІ. 

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року Ельдар Магомедов надіслав повідомлення з непрямими погрозами Володимиру Торбічу. Причиною погроз стало фото з Магомедовим, яке Торбіч опублікував у Facebook. 

Це фото є доказом присутності Магомедова на церемонії прощання із загиблим на війні військовим і головредом “Горинь інфо” Тарасом Давидюком. Водночас поява Магомедова на церемонії прощання обурила багатьох рівнян, адже його вважають одним із представників партії Шарія, причетних до нападу на Тараса Давидюка напередодні парламентських виборів 2019 року.

Після публікації фото Володимир Торбіч отримав від Магомеда кілька повідомлень, в одному з яких є непрямі погрози редактору: “Ти ж, напевно, в курсі, що “земля кругла”; “Всьому свій час, і для всіх свої нагоди – твоя попереду”. Ці слова Магомедова Володимир сприйняв як погрози. 

У листопаді 2023 року ІМІ зробив публікацію про цей випадок. Поліція відреагувала, відкривши кримінальне провадження. Згодом поліцейські допитали Торбіча. Про інші деталі роботи слідчих у цій справі поліція у відповіді на запит ІМІ повідомляти відмовилась, пославшись на таємницю слідства.

“Пригадую за весь час лише один випадок, коли поліція не закрила провадження після заяви про злочин проти журналістів “Четвертої влади”. Це коли нам підпалили редакцію. Всі інші заяви про злочин щодо перешкоджання журналістській діяльності поліція закривала. Складається враження, що вони або не вміють розслідувати такі злочини, або не хочуть, або не вважають такі злочини чимось страшним і таким, на що варто витрачати час”, – відреагував на закриття провадження Володимир Торбіч у коментарі ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!