ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу щодо нападу на херсонського журналіста

02.11.2020, 16:56
Фото – скриншот з відео Кирила Стремоусова
Фото – скриншот з відео Кирила Стремоусова

9 вересня Головне управління Нацполіції в Херсонській області закрило кримінальне провадження за фактом нападу проросійського активіста Кирила Стремоусова на херсонського журналіста Дмитра Багненка.

Про це повідомила Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) на своїй сторінці у фейсбуку.

Кримінальне провадження закрито у зв’язку з відсутністю в діянні складу правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

Юристи херсонської приймальні УГСПЛ, яка від самого початку надає юридичну допомогу потерпілому Багненку, оскаржила такі дії поліції.

“Після подання скарги до суду, слідчий поліції вже двічі проігнорував судові засіданні та не подав матеріали кримінального провадження, що унеможливлює розгляд скарги по суті”, – повідомляє спілка.

Наступна спроба провести судове засідання відбудеться 5 листопада 2020 о 14.30.

Як повідомляв ІМІ, 23 червня в Херсоні блогер Кирило Стремоусов погрожував журналістові газети “Вгору” Дмитру Багненку за його публікації. Дмитро повідомив, що Стремоусов штовхнув його та вдарив по голові.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!