ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні журналісту "Вгору" погрожували "стусанами" (доповнено)

24.06.2020, 12:49
Фото – скриншот з відео Кіріла Стремоусова
Фото – скриншот з відео Кіріла Стремоусова

У Херсоні блогер Кирило Стремоусов погрожував журналістові газети “Вгору” Дмитру Багненку за його публікації. Це сталося під час стріму, який вів Стремоусов, повідомляє представник ІМІ в Херсонській області. 

Невдоволення Стремоусова спричинила публікація “Вгору” від 19 червня про те, що він контролював випилювання дерев під парковку на центральному проспекті міста.

Як розповів представнику ІМІ Дмитро Багненко, він 23 червня знімав місце, де ведеться будівництво парковки, коли з кафе поблизу вийшли Кирило Стремоусов та його товариш, експоліцейський Валерій Кулешов.

“До того як увімкнути камеру, Стремоусов штовхнув мене та вдарив по голові. Після цього він та Кулешов почали мені погрожувати. Я викликав поліцію”, – розповів Дмитро регіональному представнику ІМІ.

На відео видно, що Стремоусов погрожував Багненку “стусанами”, якщо той не припинить про нього писати в інтернеті.

“Прийшов, написав, що я щось там координував. <...> Ще раз писатимеш ще якісь дурниці зі свого якось незрозумілого світогляду, яке гівном десь там тхне, – ще раз кажу, стусанів від мене отримуватимеш особисто. Тому що ти кажеш про мене, моє прізвище і починаєш мене десь там обговорювати”, – звернувся до журналіста Стремоусов.

Поліція на місці опитала Дмитра Багненка та Кирила Стремоусова. Валерій Кулешов давати пояснення відмовився.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, повідомила регіональному представнику ІМІ начальниця відділу комунікації ГУ НП в Херсонській області Тетяна Пшонь.

“Учора матеріали зареєстрували в журналі єдиного обліку. Сьогодні за вказаними матеріалами внесли відомості до ЄРДР. Проводиться досудове розслідування”, – сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!