ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу про недопуск журналістів "Суспільне.Чернігів" на сесію

01.06.2021, 10:43
Фото – Суспільне.Чернігів
Фото – Суспільне.Чернігів

Поліція закрила кримінальне провадження щодо недопуску кореспондентів Суспільного на сесію Куликівської селищної ради Чернігівської області. 

Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції області Наталія Слабеняк.

За її словами, справу про перешкоджання діяльності журналістів (за статтею 171) поліція закрила за відсутністю складу злочину. 

"У ході досудового слідства встановлено, що перед початком сесії Куликівської селищної ради на голосування було винесене питання про проведення сесії в закритому режимі у зв’язку з карантинними обмеженнями. Вказане рішення депутати прийняли більшістю голосів. Керуючись п. 2 ч. 1 ст. 284 КПКУ, провадження було закрите у зв’язку з відсутністю складу кримінального проступку. Дізнавач відправив копії постанови про закриття провадження заявникові та прокурору”, – розповіла Слабенюк.

Проте кореспонденти Суспільного постанови про закриття провадження так і не отримали. 

За словами представника ГО "Інститут масової інформації" в Чернігівській області Павла Пущенка, такі справи зазвичай ні до чого не приводять.

“На жаль, у Чернігівській області всі провадження щодо журналістів закриваються рано чи пізно. І наразі, наскільки мені відомо, лише одне провадження розслідується. У поліції це пояснюють тим, що по-різному бачать журналісти й правоохоронці ступінь злочину або які були застосовані тими чи іншими особами дії. Все одно це перешкоджання роботі. Там є адміністративне покарання. Могли б бути притягнуті посадові особи до відповідальності, якісь штрафи могли бути. Але цього нічого немає”, – сказав Пущенко.

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня кореспондентів телеканалу "Суспільне.Чернігів" не пустили до зали засідань Куликівської селищної ради, де відбувалося пленарне засідання. На ньому розглядалося питання про закриття школи в селі Дроздівка.

Кореспондентів Суспільного не пустили до сесійної зали, як і жителів громади, аргументувавши це тим, що сесія закрита.  

Поліцейська група, що прибула на виклик журналістів, склала протокол про перешкоджання діяльності журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!