ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу про напад на рівненську журналістку, бо не побачила складу злочину

14.09.2017, 15:56

Зарічненське відділення Вараського відділу поліції Рівненської області закрило кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на кореспондентку телеканалу “Інтер” у Рівному Інну Білецьку. Про це представниці ІМІ в Рівненській області повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Рівненській області.

Як пояснили у відділі комунікацій ГУНП Рівненщини, слідчі не знайшли складу злочину.

Інна Білецька розповіла представниці ІМІ, що її викликали для дачі показів. Тим що провадження закрили, вона обурена.

“Я не просила відкривати, і хай не рубають “лєбєдя” і не роблять цирків, є відео, є все, щоб встановити людину. Це просто нижче плінтуса робота. Не потрібні нам такі слідчі органи. Що вони можуть? Хай скажуть, що можуть. Гроші з старателів “зшибати”?” - обурилась журналістка.

“Вони витратили мій час, час слідчого в Рівному, який мене допитував, купа ресурсу коту під хвіст. Мене тут захистити здатен хіба оперштаб там, на клондайках, більше ніхто і ніяк”, - додала Білецька.

Це вже четверте кримінальне провадження щодо порушень прав Інни Білецької як журналістки, яке закриває поліція.

За останні кілька років жодне з проваджень, відкритих на Рівненщині щодо перешкоджання діяльності журналістів, не дійшло до суду. Завтра, 15 вересня, до Дня пам’яті журналіста Георгія Гонгадзе та інших загилих колег, у поліції Рівненщини мають пояснити журналістам, чому ці провадження закривають.

Як повідомляв ІМІ, 17 червня неподалік села Соломир Рівненської області один з бурштинокопачів перешкоджав діяльності журналістки телеканалу “Інтер” Інні Білецькій. Чоловік намагався відібрати техніку та вибити телефон з рук журналістки.

У поліції Рівненщини з власної ініціативи відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

Liked the article?
Help us be even more cool!