ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вже два тижні перевіряє заяву оператора телеканалу в Миколаєві щодо перешкоджання

01.10.2021, 11:21
Фото – mk.news
Фото – mk.news

Оператор миколаївського телеканалу “НИС-ТВ” Ярослав Скуратовський звернувся до поліції із заявою про перешкоджання журналістській діяльності після нападу на нього матері підсудного під час засідання суду.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Інцидент відбувся 17 вересня в Центральному районному суді Миколаєва. Оператор телеканалу “НИС-ТВ” Ярослав Скуратовський проводив відеознімання судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Олексію Казимирову, якого підозрюють у вимаганні грошей з місцевих жителів. Оператор знімав перебивки для сюжету, зокрема, і в коридорі, де саме тоді перебувала мати підсудного. 

Як пише видання MK.news, у цей момент вона почала штовхати телеоператора назад у залу засідань. Ця ситуація повторилася, коли оператор знову вийшов у коридор для відеознімання. У телеграм-каналі інтернет-видання опублікувало відеозапис інциденту.

Цей інцидент представниця ІМІ обговорила 30 вересня під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань аналізу стану досудового розслідування, процесуального керівництва та судового розгляду кримінальних проваджень у справах щодо журналістів у Миколаївській області.

Як повідомили представники Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, дані щодо цього факту станом на 30 вересня не внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Інформацію занесено лише до журналу єдиного обліку. 

Наразі Центральний відділ поліції Миколаєва проводить перевірку вказаних у заяві фактів. Було зазначено, що перевірка може тривати протягом місяця. 

Водночас заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури Артур Оганнісян, що головував на засіданні Міжвідомчої робочої групи, зазначив, що було б правильно все ж таки внести дані до ЄРДР, а вже потім проводити перевірку і розслідування або закривати справу, якщо складу злочину, передбаченого статтею 171 ККУ, не буде виявлено.

Liked the article?
Help us be even more cool!