ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція викрила осіб, які вимагали гроші за видалення недостовірної інформації про політиків та посадовців

14.09.2021, 14:00
Фото – Національна поліція
Фото – Національна поліція

Національна поліція України викрила злочинне угруповання, що займалося вимаганням грошей за непоширення провокаційної інформації в інтернеті.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

“П’ятеро осіб на 13 підконтрольних вебсайтах розміщували провокаційні та недостовірні відомості про посадовців, політиків, бізнесменів та їхніх родичів. При цьому новини в основному були про корупційну діяльність “героїв”, – повідомляє поліція.

До правоохоронців надійшло кілька звернень від потерпілих.

Також встановлено, що правопорушники незаконно збирали, зберігали та публікували в ЗМІ конфіденційну інформацію про осіб без їхньої згоди.

За даними поліції, поширення такої інформації здійснювалося, поки особа не звернеться з проханням про видалення новин із сайту. Для зворотного зв’язку фігуранти залишали електронну пошту. 

“У відповіді фігуранти вимагали гроші в криптовалюті та надавали інструкції для їхнього перерахунку на електронні гаманці. На цей час встановлено четверо потерпілих, які перерахували зловмисникам від 150 до 200 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці проводять сім обшуків в офісі та оселях фігурантів у Чернігівській, Київській областях та в столиці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (“Вимагання”) та ч. 2 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України. Учасникам угруповання може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!