ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція викликає журналістів Громадського на допит через сутички під час протесту ФОПів

23.12.2020, 13:00
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Національна поліція викликає журналістів на допит у зв’язку із сутичками правоохоронців та мітингувальників під час акції протесту “SaveФОП” 15 грудня в Києві.

Як повідомляє Громадське, про це йдеться в запиті Шевченківського управління поліції в Києві до їхньої редакції.

Правоохоронці просять надати слідству фото та відео з місця події, посилаючись на те, що вони “можуть допомогти встановити істину”. Також просять надати контактну інформацію журналістів, операторів, які висвітлювали подію, та забезпечити їхню явку на допит. 

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбулася акція “SaveФОП”, учасники якої вимагали скасувати обмеження на підприємницьку діяльність під час локдауну з 8 до 24 січня й ухвалити законопроєкти №3993 та №3853-1(2) про спрощення обліку доходів ФОПів. Також вони просили, щоб усі зміни в законодавстві, які стосуються ФОПів, вносили тільки після обговорення з бізнесом.

Саме намагання встановити військові та туристичні намети призвело до сутичок на майдані Незалежності між протестувальниками та правоохоронцями. Поліція ж спочатку завадила встановленню наметів, а згодом демонтувала їх. Міністерство внутрішніх справ повідомило про 40 постраждалих правоохоронців.

Поліція відкрила кримінальну справу за ч. 2 ст. 365 – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі на такий самий строк.

Liked the article?
Help us be even more cool!