ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція встановила покупців персональних даних з анонімного Тelegram-бота

25.06.2020, 14:05
Фото – lebakcyber.net
Фото – lebakcyber.net

Поліція встановила осіб, які придбали незаконні бази даних з персональною інформацією громадян України з анонімного Тelegram-бота.

Про це заявив 24 червня на брифінгу перший заступник начальника департаменту кіберполіції Сергій Кропива під час презентації перших результатів розслідування витоку та розповсюдження персональних даних громадян з державних та приватних баз даних, повідомляє Укрінформ

"Нами встановлено те коло осіб, які здійснювали незаконне придбання даної інформації. Наразі ми перевіряємо, яким чином вони це використовували. Ті всі особи, які були задіяні в такій злочинній діяльності, відповідатимуть. Інформація щодо тих осіб перевіряється", – заявив Кропива.

Він зазначив, що найближчим часом буде проведено низку операцій, додавши, що серед затриманих будуть і ті, хто придбав та використовував незаконні бази даних зі злочинною метою.

"Є особи, які купують бази даних і на підставі отриманої інформації або вимагають у громадян кошти, або таким чином намагаються отримати доступ до їхніх фінансових інституцій. Або намагаються таким чином створити якісь підроблені документи", – наголосив представник Департаменту кіберполіції.

Нагадаємо, 11 травня голова громадської організації “Електронна демократія” Володимир Фльонц заявив про те, що в мережі з'явився Тelegram-бот, який оголосив про продаж персональних даних громадян України. Передбачається, що бот містить дані 26 мільйонів українців, зареєстрованих у додатку “Дія”.

Однак згодом віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров спростував фейки щодо продажу даних із “Дії”.

12 травня Національна поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом витоку інформації про персональні дані громадян з анонімного Тelegram-каналу.

Liked the article?
Help us be even more cool!