ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція встановила осіб, які у 2014 році викрали в Криму французького журналіста

27.01.2020, 11:21
Фото – Національна поліція
Фото – Національна поліція

Поліцейські встановили особи двох чоловіків, які у 2014 році організували в Криму викрадення та незаконно утримували оператора французького телеканалу CANAL+ Девіда Жофрійо. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Згідно з повідомленням, фігуранти були членами незаконного збройного формування "Самооборона Криму" та брали активну участь в окупації півострова. Зокрема, вони керували діями незаконно збройного формування під час захоплення адмінбудівлі Верховної Ради АР Крим та розгону проукраїнськи налаштованих громадян, унаслідок чого загинуло двоє осіб. Також фігуранти блокували та захоплювали будівлю Головного управління однієї з військових частин. За "зразкову службу" бойовики отримали медалі від представників окупаційної влади.

"Іноземний оператор висвітлював події на окупованому півострові. Під час відеозйомки захоплення бойовиками українських військових частин його викрали. Визволити з полону Девіда Жофрійо вдалося завдяки впливу міжнародної асоціації журналістів. Представники незаконного збройного формування "Самооборона Криму" погодилися звільнити оператора в обмін на відзнятий матеріал", – повідомив начальник Головного управління в АР Крим та м. Севастополі Віталій Стрижак.

За даними правоохоронців, один зі зловмисників був командиром роти незаконного збройного формування, другий – його заступником.

Наразі їм заочно оголошено підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України та вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук.

Також встановлено, що після закінчення окупації Криму бойовики  були відправлені до Луганської області, де активно брали участь у бойових діях у складі "ЛНР".

Правоохоронці заочно оголосили фігурантам підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України – ст. 260 ("Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань"), ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини").

Як повідомляв ІМІ, 13 березня 2014 року в Сімферополі озброєні чоловіки, які штурмували базу зберігання паливно-мастильних матеріалів, схопили журналіста французького телеканалу Canal+ Девіда Жофрійо. Він перебував у заручниках.

Чоловік у камуфляжі, який назвався військовим, сказав, що вони відпустять французького журналіста тільки після того, як їм віддадуть флешку з відеозаписом.

Телеканал "АТР" виконав вимоги, підвіз флешку, але журналіста не відпускали. Згодом журналісти інтернет-видання "Центр журналістських розслідувань" домовилися про його звільнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!