ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом витоку даних громадян з телеграм-каналу

13.05.2020, 10:06
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Головне слідче управління Нацполіції України 12 травня розпочало кримінальне провадження за фактом поширення персональної інформації громадян на одному з анонімних телеграм-каналів. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

“Попереднім аналізом встановлено, що обсяг протиправно оприлюднених персональних даних є компіляцію з інформаційних баз різних державних відомств і недержавних установ за різні періоди попередніх років і не має відношення до початку роботи цифрового державного сервісу додатку “Дія”,  – повідомляє поліція. 

Роботу ресурсу, який протиправно поширював персональні дані громадян, припинено, повідомили в поліції.

Провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України (“Несанкціоноване втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації”). 

Як повідомляв ІМІ, СБУ розпочала слідчі дії щодо роботи телеграм-бота UA Baza, який виклав у мережу базу даних із 26 млн водійських посвідчень.

Liked the article?
Help us be even more cool!