ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ почала розслідування щодо Telegram-бота, який виклав базу із 26 млн даних

12.05.2020, 14:01

Служба безпеки України розпочала слідчі дії щодо роботи телеграм-бота UA Baza, який виклав у мережу базу даних із 26 млн водійських посвідчень. Про це повідомляється в Telegram-каналі додатка Міністерства цифрової трансформації “Дія”, інформує Радіо Свобода.

Адміністрація застосунку “Дія” заявила, що не причетна до ситуації з імовірним витоком персональних даних громадян, як про це повідомляють користувачі в соцмережах.

“Фейк ньюз. Учора телеграм-бот UA Baza злив базу даних із 26 мільйонами водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна “Дія”, безпідставні. Це неможливо навіть теоретично. Ось чому: “Дія” не має бази даних і не накопичує таку інформацію; обсяги інформації, доступної в боті, в десятки, а то й у сотні разів перевищують ту, з якою працює “Дія”: Аналіз бота свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в даркнеті. Йдеться про базу Приватбанку, а також інших приватних баз даних. Наприклад, у боті доступні паролі Вконтакте, Linkedin”, – йдеться в Telegram-повідомленні додатка.

Також повідомляється, що СБУ розпочала слідчі дії щодо роботи телеграм-бота та доступних у ньому персональних даних.

“Незаконне використання персональних даних громадян недопустиме”, – йдеться в повідомленні застосунку “Дія”.

Liked the article?
Help us be even more cool!