ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу через недопуск журналістів до міськради Миколаєва за фактом публікації ІМІ

У Миколаєві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом публікації Інституту масової інформації про недопуск журналістів місцевого видання “НикВести” до будівлі міськради.

Про це представниці Інституту масової інформації повідомили в поліції Миколаївщини.

Нагадаємо, Миколаївська міська рада запровадила нові правила доступу до будівлі для представників медіа. Тепер журналісти можуть потрапити до будівлі лише за запрошенням посадовців. Про новий пропускний режим журналісти видання дізналися після того, як не змогли потрапити до міської ради, щоб узяти коментарі в посадовців після апаратної наради.

Провадження відкрили 26 липня за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Розслідування проводить відділ поліції №1 Миколаївського районного управління поліції Миколаївської області. 

Як з'ясувалося, пропускний режим до адміністративної будівлі Миколаївської міської ради регулює інструкція, яку затвердили ще 3 лютого 2022 року. 

Відповідно до неї, представники медіа можуть потрапити до будівлі за списками відкритих заходів, які готує організаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів міської ради. 

Медійників пропускають за одноразовими електронними перепустками з показуванням документів, що посвідчують особу та професійну належність. 

Для запису коментарів, інтерв'ю або з інших питань представників ЗМІ допускають до будівлі в супроводі посадової особи відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови з реєстрацією в журналі обліку відвідувачів.

Як повідомляв ІМІ, 2021 року Первомайська міська рада на Миколаївщині затвердила порядок акредитації засобів масової інформації, що передбачає введення системи акредитації за спеціальними картками, які видаватимуть за згодою міського голови та депутатської комісії із законності та регламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!