ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вдруге закрила справу про погрози вбивством керівнику БукІнфо

20.04.2023, 15:00
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Чернівецькі слідчі закрили кримінальне провадження за фактом погроз вбивством та знищенням житла журналісту, керівнику порталу БукІнфо Сергія Зарайського. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

“Дорогі колеги журналісти! Віднині маєте добре знати та запам’ятати, що відтепер будь-хто вам може погрожувати вбивством, спаленням житла, обіцяти розтрощити редакцію та т.п., і якщо ці погрози не записуються (зокрема, не документуються на електронні носії), то зловмиснику нічого за це не буде. Взагалі. Доведено моєю справою (кримінальним провадженням), яке днями було “успішно” закрите”, — йдеться у дописі журналіста.

У коментарі представниці ІМІ Сергій Зарайський розповів, що вдруге оскаржувати закриття кримінального провадження не буде. 

“У грудні 2022 року я оскаржив рішення про закриття справи. Чернівецька обласна прокуратура скасувала рішення поліції про закриття кримінального провадження. Досудове розслідування було відновлено, однак зі мною за цей час ніхто з правоохоронців не спілкувався. Не було жодного дзвінка, жодного запитання, чи інформування про хід слідства! Тож справа була поновлена формально. Рішення залишилося таким як і при першому закритті справи. Довести факт погроз правоохоронці не можуть, оскільки не було запису розмови. Виходить, що я наперед мав знати, що мені будуть погрожувати й кожен телефонний дзвінок з невідомого номера потрібно записувати?! Згідно цієї логіки потрібно записувати всі розмови з невідомих номерів? Це просто абсурдно!”, — зауважив керівник БукІнфо.

У постанові про закриття кримінального провадження зазначається, що оперативний підрозділ УСБУ в Чернівецькій області встановив, що до вчинення відповідних діянь може бути причетний Тацій Валентин.

“У ході отримання пояснень Тацій В. повідомив, що 27.05.2022 натрапив на статтю на інформаційному порталі БукІнфо, прочитавши яку, знайшов у кінці номер мобільного телефону редактора та вирішив зателефонувати йому й висловити своє невдоволення. Під час їхньої розмови відбулася словесна суперечка з використанням нецензурної лексики. Також повідомив, що Зарайському С.А. не погрожував”,  — йдеться у постанові. 

Також у постанові йдеться, що у ході досудового слідства підтверджено факт дзвінка Тація Зарайському, однак відсутня можливість підтвердити чи спростувати факт погроз потерпілому, окрім показів, та вичерпано можливості для встановлення істини. 

Нагадаємо, у травні 2022 року журналіст, керівник порталу БукІнфо Сергій Зарайський заявив, що невідомий погрожував йому вбивством та знищенням житла після виходу його матеріалу “Головою Чернівецької ОВА Осачуком має впритул зайнятись НАБУ за фальшування документів військових частин і прикриття контрабандних схем на кордоні”.

У грудні 2022 року чернівецькі слідчі закрили кримінальне провадження за фактом погроз вбивством та знищенням житла журналіста, керівника порталу БукІнфо Сергія Зарайського, але прокуратура поновила справу.

Liked the article?
Help us be even more cool!