ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція розслідує погрози головреду "Четвертої влади"

08.01.2024, 12:32
Ганна Калаур

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз головному редактору “Четвертої влади” Володимиру Торбічу. Правоохоронці перевіряють образливі повідомлення, які Торбічу надсилав колишній піарник партії Шарія в Рівному, оператор Ельдар Магомедов. Про це повідомляє “Четверта влада”

Як повідомляє видання, 29 листопада 2023 року до чергової частини Рівненського районного управління поліції надійшов рапорт від начальниці відділу комунікації Головного управління Нацполіції Рівненщини Марії Юстицької.

В рапорті сказано, що поліцейська під час моніторингу сайту “Четвертої влади” натрапила на публікацію “Рівненський “шаріївець” погрожував головреду “Четвертої влади” авторства представниці Інституту масової інформації на Рівненщині Ганни Калаур. У ній ідеться про погрози фізичною розправою головному редактору.

Того ж 29 листопада поліцейські внесли заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ймовірне кримінальне правопорушення за частиною першою статті 345-1 Кримінального кодексу України – погроза вбивством, насильством щодо журналіста у зв’язку з веденням цим журналістом законної професійної діяльності.

Максимальне покарання за такий злочин – позбавлення волі на строк до трьох років.

4 січня 2024 року головний редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч на виклик слідчої ходив до райвідділу поліції давати свідчення.

“Сьогодні мене допитала слідча про обставини справи. Сам заяву я не писав, бо не вірю в те, що за ці завуальовані погрози Магомедова притягнуть до криміналу. Він як гопник – багатьом погрожує і багатьох намагається залякати, але сам нічого не вартий. Якби я зважав на погрози таких, як Ельдар, то мені потрібно було б чимось іншим займатися, а не журналістикою”, – розповів Володимир Торбіч.

Також він додав, що слідча повідомила про призначення лінгвістичної експертизи висловлювань Ельдара Магомедова. 

“Четверта влада” наводить приклади повідомлень Магомедова, які він у різні дні надсилав Володимиру Торбічу: “Ти ж, напевне, в курсі, що “земля кругла”?”, “Всьому свій час, і для всіх свої нагоди – твоя попереду”, “Ти де зараз знаходишся? Давай я під'їду, поговоримо. Чи ти мене боїшся?) Чи ти балабол? Ну тоді чекай і готуйся)”.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці листопада Володимир Торбіч отримав повідомлення образливого змісту з непрямими погрозами від Ельдара Магомедова. У них Магомедов згадував про фото, яке, на його думку, зробив Торбіч, а потім опублікував у коментарях у фейсбуці. Світлина є підтвердженням того, що Ельдар Магомедов був присутній на церемонії прощання із загиблим на фронті військовим і головредом “Горинь інфо” Тарасом Давидюком 8 листопада. Перебування Магомедова на похороні здивувало та обурило багатьох рівнян, адже Ельдара Магомедова вважають одним із “шаріївців”, які влаштували напад на Давидюка у 2019 році напередодні парламентських виборів.

Liked the article?
Help us be even more cool!