ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція розслідує 70 справ за фактами злочинів окупантів щодо медійників

Національна поліція розслідує 70 кримінальних проваджень за фактами злочинів стосовно представників медіа, яких убили, поранили чи викрали російські військові. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Там зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули щонайменше 79 медійників. Частина з них – ті, хто долучився до лав ЗСУ.

Серед представників медіа є ті, що вважаються безвісти зниклими.

“Саме завдяки журналістам всі можуть бачити жахіття війни, увесь світ може знати, що насправді відбувається в Україні. Часом в дуже небезпечних умовах, в тому числі під ворожими обстрілами, але журналісти міцно тримають в руках свої камери, мікрофони та фотоапарати. Вірні своєму покликанню, невтомно відстоюють правду в запеклій інформаційній війні з ворогом”, – зазначили в Нацполіції.

За даними Інституту масової інформації, за два роки та три місяці з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 599 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. Станом на 6 червня в Україні загинув 81 медійник, 10 з них – під час виконання професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!