ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція повідомила про підозру в колабораціонізмі агітаторкам російського "Союза матерей"

Слідчі Херсонського районного управління поліції заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі двом жителькам Чорнобаївки, які ввійшли до складу окупаційної організації “Союз матерей Херсонской области”, повідомила пресслужба кіберполіції.

За даними слідства, жінки добровільно вступили до лав псевдоорганізації в липні 2022 року та інформаційно підтримували окупаційну владу. Зокрема, брали участь у проросійських масових заходах та проводили інформаційну роботу, спрямовану на підтримку як дій окупаційної адміністрації, так і загалом РФ.

Підозрювані агітаторки із Союзу матерів РФ. Фото – колаж кіберполіції

Також кіберфахівці з’ясували, що в період з липня до вересня 2022 року підозрювані розповсюджували систематично в публічних місцях тематичну друковану продукцію. 

“Агітаційні газети та буклети містили інформацію, спрямовану на підтримку держави-агресора, зокрема й заклики до мешканців області отримувати російське громадянство та користуватися послугами окупаційної влади. Крім цього, фігурантки публічно заперечували збройну агресію РФ проти України, за що отримували оплату в російських рублях”, – розповіли в кіберполіції.

Жінкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, у червні поліція Херсонщини передала до суду обвинувальний акт щодо мешканки області, підозрюваної в колабораціонізмі, яка вступила до російського “Союзу матерів”. За даними слідства, 44-річна херсонка в липні 2022 року добровільно вступила до місцевого осередку російської “громадської організації “Союз матерів”. Після цього вона проводила інформаційну роботу, спрямовану на підтримку дій окупаційної адміністрації й загалом РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!