ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справу херсонки, яка під час окупації розповідала про “чудове майбутнє” з РФ

Поліція Херсонщини передала до суду обвинувальний акт щодо мешканки області, підозрюваної у колабораціонізмі, яка вступила до російського “Союза матерів”, повідомила пресслужба Кіберполіції.

За даними слідства, 44-річна херсонка у липні 2022 року добровільно вступила до місцевого осередку російської “громадської організації” “Союз матерів”. Після цього вона проводила інформаційну роботу, спрямовану на підтримку як дій окупаційної адміністрації, та й загалом РФ.

Також слідство встановило, що 25 липня 2022 року фігурантка надала інтерв'ю російським ресурсам. В ньому вона розповідала про “чудове майбутнє” Херсонщини за допомоги РФ.

Крім того, правоохоронці встановили, що у період із липня по вересень 2022 року вона поширювала у  публічних місцях тематичну друковану продукцію. 

“Агітаційні газети та буклети містили інформацію, спрямовану на підтримку держави-агресора, зокрема, й щодо заохочення херсонців отримувати російське громадянство та користуватися послугами окупаційної влади”, – зазначили в Кіберполіції.

Правоохоронці нагадують, що підозру фігурантці повідомили у травні 2024 року за ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року Служба безпеки України повідомила про підозру жительці Херсона Світлані Грабко, яка, за даними слідства, у липні 2022 року долучилася до створеної окупантами організації “Союз матерей Херсона” і як її представниця дала інтерв'ю російським медіа. 

Liked the article?
Help us be even more cool!