ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Полтавщини пообіцяла щоквартально звітувати про розслідування порушень прав журналістів

12.03.2020, 13:15
Фото – pl.npu.gov.ua
Фото – pl.npu.gov.ua

Представниця ІМІ в Полтавській області Надія Труш домовилася з керівництвом обласної Нацполіції про щоквартальні зустрічі та звіти про розслідування справ щодо порушень прав журналістів. Про це було домовлено 11 березня під час зустрічі із призначеним на посаду керівника ГУ Нацполіції в Полтавській області Іваном Вигівським. 

Зустріч була ініційована представницею ІМІ в Полтавській області.

Надія Труш проінформувала про факти перешкоджань професійній діяльності журналістів.

"Зокрема, обговорили перебіг розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за фактом перешкоджання журналістам під час перевірки шкільної їдальні у Кременчуці", – розповіла Надія Труш.

Також вона додала, що керівник поліції Полтавщини запевнив, що справи, які стосуються розслідування перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, для нього є приорітетними і на особливому контролі.

"На підтвердження своїх намірів контролювати розслідування, Іван Вигівський сказав, що вже підняв тему безпеки журналістів. Говорить, зробили критичну ревізію кримінальних проваджень. Але конкретні деталі пообіцяв озвучити пізніше", – сказала Надія Труш.

Як повідомив Іван Вигівський, поліція Полтавщини наразі розслідує сім справ за заявами журналістів про порушення їхніх професійних прав. Також він запевнив, що готовий на пропозицію представниці ІМІ в Полтавській області щоквартально зустрічатися та звітувати про перебіг розслідування справ щодо порушення прав журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!