ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція не виявила складу злочину в діях нападниці на журналістку в Запоріжжі

На фото в синій сукні жінка, яка напала на запорізьку журналістку 061.ua Катерину Клочко. Скриншот ІМІ з відео Катерини Клочко

Поліція Запоріжжя не виявила складу злочину в нападі учасниці мітингу проти “несправедливого відключення електроенергії” на фотокореспондентку 061.ua Катерину Клочко 19 липня. 

Про це представниці Інституту масової інформації в Запорізькій області повідомила начальниця відділу комунікації Нацполіції в Запорізькій області, пані капітан поліції Анна Ткаченко.

“Відомості про подію були внесені до Єдиного обліку заяв і звернень громадян. Поліцейські-дізнавачі вивчили обставини й опитали обидві сторони конфлікту. У зв'язку з тим, що в діях громадянки не вбачається складу кримінального злочину, немає підстав для відкриття кримінального провадження за 171 статтею Кримінального кодексу України”, – повідомила вона.

Що відомо про напад на журналістку

Як повідомляв ІМІ, 19 липня під час висвітлення перебігу мітингу проти “несправедливого відключення електроенергії” учасниця мітингу перешкоджала фотокореспондентці 061.ua Катерині Клочко знімати мітингувальників. Жінці не сподобалося, що знімає журналістка, і вона намагалася змусити її зняти те, що вважала за потрібне. 

Вона підійшла до фотокореспондентки, схопила її за руку з камерою, штовхнула і розвернула. Журналістка викликала поліцію і написала заяву про перешкоджання професійній діяльності.

Як розповіли представниці ІМІ журналісти, які висвітлювали цю подію, на мітингу кілька людей у натовпі викрикували фрази про те, що відключення спричинені не повномасштабною війною і руйнуванням російськими агресорами енергетичної інфраструктури України, а бездіяльністю і корупцією влади тощо. На сьогодні подібні мітинги без офіційно заявлених організаторів уже відбулися в Запоріжжі й кількох містах Полтавської області. Також відомо про заклики виходити на мітинг у Черкаській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!