ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі учасниця мітингу проти "несправедливих відключень електроенергії" напала на журналістку

На фото в синій сукні жінка, яка напала на запорізьку журналістку 061.ua Катерину Клочко. Скриншот ІМІ з відео Катерини Клочко

У Запоріжжі 19 липня на фотокореспондентку 061.ua Катерину Клочко напала учасниця мітингу проти “несправедливого відключення електроенергії”. Це сталося, коли журналістка знімала перебіг подій протесту.

Про це журналістка повідомила представниці Інституту масової інформації в Запорізькій області.

За словами Катерини, нападниці не сподобалося, що вона не знімає заблоковану мітингувальниками автівку, й вимагала знімати людей, які це зробили. Коли журналістка відмовилася це робити, жінка схопила медійницю за руку, штовхнула і силоміць розвернула її до автівки. 

Журналістка розповіла, що знімала мітингувальників, які перекрили рух транспорту на проспекті Соборному. 

“У цей момент поруч намагалася проїхати автівка, яку блокували учасники мітингу. Якась невідома жінка почала кричати в мій бік: “Чого ти це знімаєш, знімай тих людей!”, вказуючи на мітингувальників, які блокували автівку. Потім вона підійшла до мене, схопила за руку з камерою, штовхнула і розвернула мене в бік автомобіля. Я повідомила їй, що я журналістка і знаю, що мені знімати, що вона не має права чіпати мене і вказувати, що фотографувати”, – розповіла Катерина Клочко. 

За її словами, на запитання, на якій підставі жінка чіпала її руками, жінка відповіла: “Наступного разу можу і ногами”. 

На відео, яке Катерина Клочко зняла після інциденту і дала ознайомитися представниці ІМІ, видно, що жінка поводиться агресивно, кричить на журналістку і звинувачує її в тому, що вона “провокує ситуацію”.

“Я одразу звернулася до поліцейських, які стежили за порядком на мітингу. У результаті я написала заяву до поліції про перешкоджання моїй професійній діяльності й чекаю, коли її зареєструють”, – розповіла журналістка 061.ua.

Як зазначає представниця ІМІ, мітинг у Запоріжжі 19 липня мав неформальну назву “Мітинг проти несправедливих відключень електроенергії”. Хто організував цей захід, невідомо. Учасники наголошували на тому, що вони “самоорганізувалися”. 

Як розповіли представниці ІМІ журналісти, які висвітлювали цю подію, на мітингу кілька людей у натовпі викрикували фрази про те, що відключення викликані не повномасштабною війною і руйнуванням російськими агресорами енергетичної інфраструктури України, а бездіяльністю і корупцією влади тощо. На сьогодні подібні мітинги без офіційно заявлених організаторів вже відбулися в Запоріжжі й кількох містах Полтавської області. Також відомо про заклики виходити на мітинг у Черкаській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!