ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція напала на Богдана Кутєпова, який стрімив з акції під Кабміном

29.04.2020, 10:28
Фото - скриншот з відео Сергія Грішина
Фото - скриншот з відео Сергія Грішина

Поліцейські побили журналіста Громадського Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір 29 квітня під Кабінетом Міністрів у Києві, та зламали його техніку. Про це повідомляється на сайті видання.

Інцидент стався під час висвітлення акції протесту підприємців під Кабміном, які виступали проти запроваджених на період карантину обмежень.

Так, Кутєпов разом зі співведучим Микитою Мекензіним з пагорба в парку напроти Кабміну стрімив акцію протесту підприємців. До журналістів підійшли кілька поліцейських ТОР (підрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку) і сказали їм залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має "службову необхідність" знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці застосували силу, щоб виштовхати їх звідти.

Кутєпов також запитував, чому вони повинні піти з цього місця, на що поліцейський сказав: "Або забираєш (камеру. – Ред.), або я зламаю". З цими словами на журналістів напали й виштохали їх з газону. Усе це відбувалося в прямому ефірі.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, пригрозивши, що зламають камеру. Відтак йому зламали стабілізатор.

Прямий ефір довелося перервати. Журналісти викликали поліцію і зараз пишуть заяву про скоєння злочину. Кутєпов очікує від правоохоронців відшкодування вартості пошкодженої техніки та вибачень за напад.

Liked the article?
Help us be even more cool!