ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Латвії відкрила справу щодо чоловіка, який торгував одягом з символікою СРСР

У Латвії правоохоронці розпочали адміністративну справу проти чоловіка, який на Вілянському ринку торгував товарами, що прославляють СРСР.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на старшу спеціалістку відділу у відносинах з громадськістю Держполіції Юлія Юране.

14 липня поліцейські на Вілянському ринку помітили чоловіка, який продавав одяг та елементи одягу, візуальне оформлення яких явно символізує збройні сили СРСР та нацистської Німеччини. Поліцейські вилучили 14 товарів, які прославляють радянську армію та режим.

Також правоохоронці вилучили кілька пряжок для ременів із зіркою, металевий прапор та табличку з портретами колишніх вождів СРСР, кілька кепок із символікою серпа та молота, а також п'ятикутною зіркою.

За таке правопорушення закон передбачає попередження чи штраф у розмірі до 350 євро (приблизно 15 869 гривень) для фізичної особи та 2900 євро (приблизно 131 491 гривень) для юридичної особи.

Як повідомляв ІМІ, Ризький міський суд засудив прокремлівську активістку Олену Крейле до трьох років позбавлення волі після того, як її визнали винною в прославленні агресії Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!