ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Києва спростувала поширену в тг-каналах інформацію про серію суїцидів неповнолітніх

Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Поліція Києва спростувала поширену 24 жовтня в телеграм-каналах інформацію про начебто скоєння кількох самогубств неповнолітніми в різних районах міста. Про це повідомляється на сайті поліції Києва.

Такі повідомлення, зазначає поліція, можуть бути поширені для привернення уваги та збільшення кількості читачів відповідних ресурсів. 

“Публікації, які не відповідають дійсності, не лише компрометують ресурси, на яких розміщені, але і викликають панічні настрої в громадян”, – йдеться в повідомленні. 

У поліції наголосили, що одразу інформують громадян про надзвичайні події та злочини, що можуть викликати резонанс серед населення.

Також поліція звернула увагу, що вона відкрита до спілкування з медіа. 

“Тож закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації та не поширювати упереджені неправдиві новини. ...Аби не вводити в оману читачів ваших ресурсів, а також не сприяти поширенню фейкової інформації в новинах”, – зазначила поліція.

Нагадаємо, інформацію про самогубства підлітків 24 жовтня поширили, зокрема, телеграм-канали “Киевский Движ”, “Всевидящее Око”, “Freedom: Україна”, “Лачен пише”.

Телеграм-канали, зокрема, писали про суїцид біля ринку Юність, на Оболоні тощо.

Водночас, як повідомила Укрінформу речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс, в Оболонському районі столиці внаслідок падіння з 13-го поверху житлового будинку на смерть розбився 34-річний чоловік, а не підліток.

Протягом жовтня в Києві внаслідок падіння з 26-го поверху загинули двоє дівчат, 2006 та 2005 років народження, а також унаслідок падіння зі столичної багатоповерхівки загинула 12-річна дівчинка.

 
 
 
 
Скриншоти ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!