ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Кременчука порушила справу за фактом переслідування директором парку журналістів

22.09.2017, 13:32

Слідчі Кременчуцького відділу поліції (Полтавська область) розпочали кримінальне провадження за частинами 2 і 3 статті 171 Кримінального кодексу України за фактом переслідування кременчуцьких журналістів у зв’язку з їх законною професійною діяльністю, повідомляє “Кременчуцька газета”.

Як повідомляє видання, мова йде про вивішування 17 вересня на території ландшафтного парку “Міський сад”, за яке відповідальним є директор однойменного комунального підприємства Віталій Дедюрін, фотографій журналістів газет “Програма Плюс” та “Кременчуцька газета” - Олександра Курилова, Долі Руфь та Ліни Романченко.

Фотографії журналістів були виявлені на вольєрах, де були свині, з написами: “По вине этих нерадивых  журналистов КОСУЛЬ ЗДЕСЬ НЕТ, ПОНИ ЗДЕСЬ НЕТ, ПОРОСЯТ ЗДЕСЬ НЕТ, ВЫДР ЗДЕСЬ НЕТ”.

Фотографії журналістів були розклеєні в парку із звинуваченнями у сприянні вилучення із парку свиней.

Через це вже 19 вересня журналісти направили заяви до поліції про їх переслідування у зв’язку із висвітленням ситуації щодо розміщення у Міському саду в’єтнамських свиней.

У заявах журналісти зазначили, що Віталій Дедюрін “намагається впливати на журналістів, шляхом визначення їх провини за те, що журналісти друкують інформацію, яка йому не подобається, при цьому директор Міського саду, мабуть, забув, що в Україні цензура заборонена і жодна службова особа не має права втручатися у діяльність засобу масової інформації”.

Звертаючись до поліції, журналісти попросили відкрити кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 КК України відносно директора міського саду Віталія Дедюрина, “який здійснив вплив на журналістів, надавши дозвіл та розмістивши в проміжок часу з 16-17.09.17 року фотографії журналістів з надписами, що вони винні в зв’язку з тим, що відсутні свині та інша живність у вольєрах міського саду”.

Liked the article?
Help us be even more cool!