ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Кіровоградщини закликала журналістів не замовчувати злочинів проти них

18.12.2020, 10:00
Фото - речниці ГУНП в Кіровоградській області Віталіни Бевзенко
Фото - речниці ГУНП в Кіровоградській області Віталіни Бевзенко

Поліція Кіровоградщини готова до активної співпраці з журналістською спільнотою та закликає медійників звертатися по допомогу в разі виникнення порушень їхніх прав. 

На цьому під час зустрічі з регіональним представником ІМІ наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області полковник Роман Козьяков.

Зокрема, представники ЗМІ можуть повідомити про виявлені факти порушень чи перешкоджань їхній законній діяльності на спеціально створену електронну пошту – [email protected]

“На наше глибоке переконання, проблемі краще запобігти, ніж її в подальшому вирішувати. Тому ми готові до діалогу та продуктивної роботи. Головне, аби журналісти самі не замовчували наявності тих чи інших проблем, а такі випадки, на жаль, не поодинокі”, – зауважив керівник поліції регіону.

Надіслані на електронну пошту звернення скеровуватимуться до Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України, який здійснює оперативний супровід кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень, скоєних щодо журналістів. А вже звідти справи розподілятимуться за регіонами.

“Ми тримаємо на контролі так звані журналістські справи, хоч і розділяємо їх за значущістю інциденту та, власне, його характером. До прикладу, чи не останній випадок звернення до нас від медійників зафіксовано в Олександрії, коли місцевий посадовець, за версією журналіста Віктора Голобородька, завадив йому проводити зйомку події та намагався вибити з рук фотокамеру. Провадження відкрито, поліція працює, і ми, звісно, доведемо справу до логічного фіналу. Однак подібних заяв у нас в області за останні роки практично немає. З одного боку, це, звісно, чудово, однак, з іншого, ми розуміємо, що про окремі випадки нам просто не повідомили. А це не зовсім правильно. Адже якщо порушник відчуває безкарність власних дій проти журналіста, він може вчинити їх повторно”, – наголосив Козьяков.

Окремо під час зустрічі, яка відбулася за участю начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення та реагування Дмитра Касяненка, проговорили про перспективи відновлення роботи над створенням у регіоні Інформаційно-дорадчої ради з питань поліцейської діяльності, куди серед інших має ввійти й представник медійної спільноти Кіровоградщини. 

У зв’язку з пандемією коронавірусу активна фаза підготовки до проведення установчих зборів та першого засідання ради була поставлена на паузу, однак, запевнили представники нацполіції, її відновлять одразу після отримання відповідного дозволу від центрального керівництва.

Крім того, представники поліції зазначили, що візьмуть на контроль ситуацію з потенційними обмеженнями для журналістів доступу до засідань сесій та виконкомів новообраних місцевих та обласної ради. Тим паче що представників поліції часто запрошують на сесійні засідання, тож можливість отримати інформацію з перших рук у керівництва обласного управління Нацполіції буде.

Liked the article?
Help us be even more cool!