ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Олександрії оскаржив у суді постанову про закриття справи щодо перешкоджання

04.05.2020, 13:00
Фото – скріншот з відео Віктора Голобородька
Фото – скріншот з відео Віктора Голобородька

Олександрійський журналіст Віктор Голобородько 30 квітня подав скаргу до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області на постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо перешкоджання його професійній діяльності з боку депутата Кіровоградської обласної ради та начальника управління ЖКГ Олександрії Геннадія Лоцмана минулого року, повідомляють “Тексти.Олександрія”.

Журналіст вимагає поновити кримінальне провадження та витребувати його матеріали для розгляду в суді.

У скарзі Голобородько зазначив, що постанову про закриття провадження ухвалено незаконно, за надуманими мотивами, оскільки слідчий узяв до уваги лише доводи підозрюваної сторони. 

Факти, викладені іншою стороною, до уваги, на думку заявника, не бралися. Ба більше, записи на відео не досліджено, і про них, незважаючи на їхню наявність, узагалі нічого не сказано в постанові слідчого.

Як пише видання, у постанові вказано про наявність “загальнокримінального злочину”, однак його не кваліфіковано, а, відмовляючи в продовженні кримінального провадження, слідство спиралося лише на те, що “в темну пору доби нічого, щоб вказувало на його причетність до журналістики… не було”.

“Разом з тим на відео, відзнятому журналістом випадково на свою фотокамеру, чітко можна почути висловлювання депутата, який називає не лише прізвище, але й вказує на рід занять журналіста та висловлює свою неприязнь до журналіста та його діяльності, внаслідок чого він позбувся політичної посади”, – пише видання.

Як повідомляють “Тексти.Олександрія”, слідство скерувало журналіста на судово-медичну експертизу лише на наступний день після скоєння нападу. Кваліфікація події як імовірного злочину проти журналіста відбулася лише після надсилання на адресу слідчого відповідного клопотання та його розгляду в правоохоронних органах.

Слідство не повідомило заявнику, що справу закрито 17 лютого 2020 року на підставі пункту 2 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України. Ця стаття КПК України свідчить про “встановлення відсутності в діянні кримінального правопорушення”.

Копію постанови лише після клопотання заявника було надано 28 квітня 2020 року.

Як повідомляв ІМІ, 23 жовтня 2019 року депутат Кіровоградської обласної ради, начальник управління ЖКГ, містобудування та архітектури Олександрійської міської ради Геннадій Лоцман напав на місцевого журналіста, редактора сайту “Тексти. Олександрія” Віктора Голобородька, штовхав та намагався вибити з рук камеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!