ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Херсона перевірить блогера, який виклав як стрім тогорічний "Парад Перемоги"

12.05.2020, 12:02
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Дніпровське районне відділення Нацполіції в Херсонській області зареєструвало в журналі єдиного обліку інформацію щодо розміщення на відеоплатформі YouTube неправдивого відеоролика про нібито парад у Херсоні до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це Суспільному повідомив заступник речниці Головного управління Нацполіції в Херсонській області Віталій Байдаров.

Відео, про яке йдеться, під назвою “Парад Перемоги Херсон, пряма трансляція” на своєму каналі в YouTube опублікував херсонський блогер Кирило Стремоусов. Воно вийшло як стрім (прямий ефір) з місця подій. Хоча на відео показано захід до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за 2019 рік.

У заставці перед відео було використано як заборонену радянську символіку, так і зображення Сталіна та Кремлівської стіни – символу Росії.

У самому ж відео Кирило Стремоусов іде на тлі червоних прапорів у колоні людей без засобів індивідуального захисту, що на сьогодні може розцінюватися як порушення карантинних вимог.  

“Буде проводитися перевірка для ухвалення законного рішення, що передбачено законодавством”, – додав правоохоронець.

Водночас Головне управління Нацполіції в Херсонській області на своєму сайті повідомило, що викладена відеоінформація не відповідає дійсності. 

“Повідомляємо, що ніякої святкової масової ходи в обласному центрі 9 травня 2020 року не відбувалося. Парад, що транслювався в прямому ефірі, проходив минулого року”, – повідомляє поліція. 

Працівники поліції здійснюють охорону публічного порядку та проводять з громадянами профілактично-роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних обмежень.

Також поліція нагадала, що за поширення неправдивої інформації передбачено відповідальність згідно з чинним законодавством України.

За якою саме статтею проводитиметься розслідування і яке покарання може очікувати на херсонського блогера, наразі правоохоронці не уточнюють.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня 2019 року в Херсоні невідомі чоловіки розпилили сльозогінний газ у приміщенні офісу газети “Новий день” та стріляли по вікнах. У цей час у приміщенні відбувалася пресконференція одеських підприємців.

Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, розповів представнику ІМІ, що, окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соціалістичної партії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом.

23 січня 2019 року Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 19 березня голові обласної організації Соціалістичної партії Кирилу Стремоусову, підозрюваному правоохоронними органами в розпиленні газу та стрілянині в Херсоні в пресклубі “Новий день”.

Liked the article?
Help us be even more cool!