ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відпустила чоловіка, якого затримала через побиття головреда "Вежі"

02.09.2019, 18:02

Поліція Вінницької області відпустила чоловіка, якого затримали в межах кримінального провадження про побиття головного редактора вінницького інтернет-видання “Вежа” Андрія Качора.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Правоохоронці пояснили, що відпустили особу, оскільки “злочин не тяжкий, тому підстав затримувати не було”. У поліції додали, що зараз опитують свідків.

За даними пресслужби поліції, під час слідчих дій чоловік розповів, що між ним та Андрієм Качором виник “ситуативний конфлікт”. Качор оголосив іншу версію.

У поліції уточнили, що зараз триває досудове розслідування, якщо будуть підтверджені слова журналіста – тоді справу буде перекваліфіковано.

Крім того, у коментарі Громадському правоохоронці повідомили, що затриманий заперечував “будь-який зв'язок із відеоблогером Анатолієм Шарієм”. Натомість Андрій Качор на своїй сторінці у Facebook написав, що “нападник ще вчора дав інтерв'ю самому Шарію, у якому підтверджує, що конфлікт виник саме через Шарія. Але поліція “не бачить зв'язку”.

Журналіст також розповів, що йому видали направлення на проходження судмедекспертизи на 3 вересня. За його словами, об'єднувати в одне провадження справи про погрози і напад правоохоронці не будуть.

Як повідомляв ІМІ, у Вінниці 31 серпня невідомий побив головного редактора місцевого інформаційного порталу “Вежа” Андрія Качора. Журналіст дістав удар після того, як ствердно відповів на запитання, чи не він писав про блогера Анатолія Шарія.

Поліція затримала підозрюваного у побитті головреда, нападником виявився 27-річний житель обласного центру. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч. 1 ст. 125 КК України (“Умисне легке тілесне ушкодження”). 

11 липня головний редактор вінницького інформаційного порталу “Вежа” Андрій Качор заявив, що йому та його родині, а також журналістам видання погрожують шанувальники проросійського відеоблогера Анатолія Шарія. 

Погрози почалися після публікації 8 липня на сайті видання новини про спалення невідомими вінницькими активістами агітаційних матеріалів партії Шарія.

За кілька годин після публікації Шарій виклав у себе на YouTube 15-хвилинний фільм про Качора, його дружину та сина, в якому погрожував та ображав родину журналіста. Протягом кількох наступних годин Качору та його родині, а також журналістам “Вежі” надходили сотні погроз фізичною розправою з України, Росії, ОРДЛО та Криму.

До цькування долучилась і працівниця дитсадка, у який ходить син Качора. За його словами, вона під дописом Шарія повідомила, “в який саме дитсадок ходить мій син, деталізуючи його місце розташування”.

12 липня слідство Вінницького відділу поліції розпочало кримінальне провадження за ознаками ст. 345 (1) КК України (“Погроза або насильство щодо журналіста”) за фактом погроз на адресу головного редактора інтернет-видання “Вежа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!