ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція допитала побитого оператора Макарюка та надала статус потерпілого

21.07.2019, 09:44
Фото - 057.ua

Слідство змогло допитати оператора харківської служби новин “Вести” Вадима Макарюка, якого жорстоко побили увечері 7 червня, і визнаний потерпілим. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

“Вчора (18 липня - ред.) він був допитаний і визнаний потерпілим. Зараз він проходить лікування в санаторії”, - повідомили у поліції.

Слідчі не могли допитати Макарюка понад місяць, оскільки лікарі забороняли проведення з ним будь-яких слідчих дій через тяжкий стан. З тієї самої причини у Макарюка не було статусу потерпілого.

Як повідомляв ІМІ, Вадим Макарюк постраждав під час конфлікту 7 червня на території торговельного центру “Барабашово”. Невідомі перешкоджали його законній професійній діяльності, пошкодили відеокамеру та спричинили йому тілесні ушкодження. Він потрапив до лікарні у тяжкому стані.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”), ч.1. ст.171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та ч.2 ст.187 (“Розбій”) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

10 червня заступник начальника обласного управління Національної поліції Сергій Чиж повідомив, що поліція поки не визнає потерпілим Вадима Макарюка через відсутність свідчень.

12 червня поліція оголосила про підозру одному з причетних до нападу на Макарюка Сергію Козлюку за ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста) КК України, та допитали його.

21 червня поліція оголосила підозри в причетності до нападу на Макарюка ще двом харків'янам - Олегу Радченку та Іллі Альошкіну. 

Суд відправив трьох нападників під домашній арешт. 

17 липня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 11 серпня четвертому підозрюваному Михайлу Базалею у справі про напад на оператора Вадима Макарюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!