ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Південнокорейський телеканал вибачився, що на відкритті Олімпіади представив Україну Чорнобилем

26.07.2021, 11:28
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Південнокорейський телеканал MBC вибачився за використання некоректних зображень для представлення країн під час відкриття літніх Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Зокрема, Україну телеканал представив зображенням Чорнобильської катастрофи. 

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Guardian.

Так, для деяких країн канал підібрав дивні зображення, для інших – стереотипні: спортсменів Великої Британії супроводжували фотографією королеви, а Сальвадор, де криптовалюта є законним платіжним засобом, – символом біткойна. MBC використав фотографію Дракули для Румунії, піцу для Італії і лосося для Норвегії.

Деякі зображення, як і те, що було обране для представлення України, викликали критику. Маршаллові острови були представлені як “колись ядерний полігон для Сполучених Штатів”. Спортсменів Гаїті супроводжував коментар “політична ситуація затьмарена вбивством президента”, а Сирії – що вона відома “підземними ресурсами”, а також, що “громадянська війна там триває вже 10 років”.

Після негативної реакції в соціальних мережах телеканал вибачився. 

“Недоречні зображення та підписи були використані для деяких історій. Ми просимо вибачення в країн, зокрема в України, і в наших глядачів”, – йдеться у повідомленні MBC.

Нагадаємо, 23 липня у Токіо відбулася церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2020 року. Олімпіада почалася на рік пізніше, ніж планувалося. Її проведення перенесли через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19.

Церемонія пройшла за участі менше ніж тисячі людей на Олімпійському стадіоні, що вміщує 68 тисяч глядачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!