ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після рішення суду міськрада Миколаєва надала журналістці дані про зарплату керівництва міста

02.05.2023, 15:00
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Миколаївська міська рада після рішення суду надала журналістці Центру журналістських розслідувань “Нікцентр” Оксані Орсач інформацію про рівень заробітної плати очільників міста.

Про це представниці ІМІ в Миколаївській області повідомила журналістка Оксана Орсач.

“Через тиждень після рішення суду виконавчий комітет Миколаївської міської ради надіслав мені інформацію, яку я просила надати в запиті. Вони розписали розмір заробітної платні, преміальних, надбавок та матеріальної допомоги, яку отримали в період із січня 2022 по січень 2023 року міський голова, його заступники та помічники. Тобто у виконкому все ж був доступ до всіх даних, навіть за ті місяці, за які, як стверджували суду, не могли відповісти журналістам. Чому в мерії так намагались уникнути відповіді на запит про зарплати, чесно кажучи, не дуже розумію. Але добре, що вони не продовжили відтягувати її апеляцією”, – розповіла Орсач.

Як відомо, 11 квітня Миколаївський окружний адміністративний суд зобов’язав Миколаївську міську раду надати журналістці Центру журналістських розслідувань “Нікцентр” Оксані Орсач запитувану нею раніше інформацію про заробітні плати, премії та інші доплати, які протягом 2022 року отримали міський голова Олександр Сєнкевич, його заступники та помічники.

Оксана Орсач 19 січня звернулась із запитом до Миколаївської міськради з проханням надати інформацію про зарплатню керівництва міста, проте міська рада не надала даних, посилаючись на воєнний стан.

Liked the article?
Help us be even more cool!