ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після перемоги потреби в єдиному телемарафоні не буде – Подоляк

27.01.2023, 11:50
Фото – espreso.tv
Фото – espreso.tv

Телемарафон єдиних новин є нормальним явищем під час війни, але після перемоги України потреба в ньому зникне, адже медіаринок змінюватиметься.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк під час організованої медіацентром "Україна" та Unit.city "Редколегії 2.0" у Києві, повідомляє Укрінформ.

"Марафон під час війни – це нормально. Це ненормально буде після війни, тому що держава в повному обсязі буде готова відповідати на багато різких питань щодо економіки, соціальної політики, щодо того, хто і як себе вів під час війни... Для того треба буде не боятися виходити в ефір і не боятися в прямому ефірі відповідати на це", – сказав Подоляк.

За його словами, "стерильні" ефіри мають піти в минуле, адже журналісти не повинні завчасно узгоджувати питання, давати свої матеріали на погодження.

Водночас, додав Подоляк, будуть певні виклики. "Чи зможемо після війни отримати ефективний медійний простір? Ні, бо будуть відголоси марафону. Але чи означає це, що ми сьогодні не праві, коли йдемо так, як йдемо? Ми праві. Ми намагаємося будувати інший інформаційний ландшафт. І він поступово буде створений. Він буде створений саме вами, журналістами", – наголосив він.

На думку Подоляка, український політичний клас готовий працювати зі ЗМІ. "І так було завжди, так буде і далі. Але будуть і проблеми з комунікаціями, будуть спроби контролювати журналістів. Хоча я не розумію, як можна контролювати журналістів", – зауважив він.

Він висловив переконання, що комунікація влади з народом через медіа обов'язково має відбуватися. Влада має давати фахові коментарі, але для цього необхідно чітко розуміти, про що говорити. Ті, хто спілкується з народом за допомогою журналістів, мають щодня вдосконалювати себе, свої знання та чітко висловлювати свою позицію, не боятися гострих питань та критики, констатував радник керівника ОП.

Як повідомляв ІМІ, 22 січня Президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон "зброєю України проти Росії". 

У вересні 2022 року пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату єдиного марафону на телебаченні й давати глядачам вибір.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що поточний формат телемарафону є адекватним з огляду на повномасштабну агресію Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!