ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після арешту Медведчука деморалізація російської агентури в Україні була шаленою – Данілов

01.09.2022, 10:39
Фото – скриншот відео з відео 1+1
Фото – скриншот відео з відео 1+1

Після арешту народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука деморалізація російської агентури в Україні була шаленою.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю телеканалу “1+1”.

“Коли хтось закидає, що ми не готувалися до війни, то скажіть, будь ласка: одну з головних публічних фігур із представників рф, публічних, відправити під арешт, надягнути, скажімо, хай електронні, але умовні кайданки – це не підготовка? Я можу сказати, що після цього деморалізація всієї цієї агентури була шаленою. Вони просто були тут усі в шоці й говорили: як, самого Медведчука? Це ж недоторканна людина, це ж кум Путіна! Як узагалі таке можливо?” – розповів Данілов.

Як повідомляв ІМІ, у серпні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції, які запровадили рішенням Ради національної безпеки та оборони щодо Віктора Медведчука ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну, були підготовкою до війни.

3 серпня Личаківський районний суд Львова продовжив строк тримання під вартою без визначення розміру застави підозрюваному в державній зраді та розграбуванні національних цінностей нардепу Віктору Медведчуку. 

2 червня ДБР завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від політичної партії “Опозиційна платформа – За Життя” Віктора Медведчука в державній зраді (ст. 111) та порушенні законів і звичаїв війни (ст. 438) КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

СБУ затримала Медведчука 12 квітня. 16 квітня Личаківський районний суд Львова обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Медведчук перебував під домашнім арештом, але перед початком широкомасштабного вторгнення зник і переховувався. За даними УП, у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони й відтоді не виходив на зв'язок.

Liked the article?
Help us be even more cool!