ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підставою для санкцій проти Козака стало постачання вугілля з ОРДЛО – ZN.UA

03.02.2021, 10:21
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Підставою для застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало постачання вугілля з ОРДЛО. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на інформацію з джерел в СБУ й Офісі президента.

Так, за інформацією джерел видання, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачанням вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Отже, пише видання, фігурант цих санкцій потрапив під дію Закону “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення”.

Крім того, видання повідомляє, що засідання РНБО щодо санкцій не проводилося в традиційній формі, а було індивідуальне голосування без традиційного групового обговорення. Цього разу був розписаний час, коли кожен із членів РНБО повинен був з'явитися на четвертий поверх Банкової, де мав поставити чи не поставити свій підпис під рішенням про запровадження санкцій проти Козака. Бланки з підписами приймав і збирав секретар РНБО Олексій Данілов.

Також, за даними ZN.UA, рішення про накладення санкцій не було блискавичним і безпосередньо не пов'язане з телефонною розмовою очільника МЗС України Дмитра Кулеби з держсекретарем США Тоні Блінкеном.

За інформацією видання, упродовж січня президент Володимир Зеленський двічі збирав силовиків і аналітиків для обговорення питання про те, як припинити мовлення каналів Віктора Медведчука, який веде в країні антиукраїнську діяльність.

Також ZN.UA стало відомо, що 29 січня на літаки лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака були накладені санкції.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!