ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив про співпрацю з контррозвідкою. Прокуратура відкидає заяву

01.06.2018, 10:00
Фото - Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Борис Герман, якого в СБУ вважають організатором планованого вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, заявив, що він співпрацює з контррозвідкою. Про це він сказав 31 травня під час засідання Шевченківського районного суду Києва, де йому обирали  запобіжний захід, повідомляє Радіо Свобода.

“Я співпрацюю зі внутрішньою розвідкою щодо виявлення на території України дій Росії для зміни української влади. Контррозвідка дала мені можливість і повноваження вивчати зв’язки, тобто вивчати потоки грошей, які приходять в Україну, через кого і кому… ” – заявив він.

За його словами, він співпрацює з контррозвідкою близько півроку.

“Я не маю ніяких негативних емоцій до Бабченка, не маю претензій до Цимбалюка… Цимбалюк був обраний для цієї місії контррозвідкою… коли він обирався на цю роль, усі знали, що він піде до СБУ… що буде інсценування, це все було відомо. Для того щоб узяти інформацію з російського джерела, нам потрібно було зробити якусь імітацію роботи, щоб мати довіру. Після цього вони надали нам список із тридцяти людей, який передали контррозвідці”, – заявив Герман, додавши, що це не було озвучено раніше, тому що є велика кількість “кротів у цих підрозділах”.

Підтверджень цієї інформації з інших джерел немає, пише видання.

Проте прокурор Руслан Кравченко повідомив, що Герман не є агентом департаменту контррозвідки. “На даний час уже перевірено, що він не був таємним чи нетаємним агентом департаменту контррозвідки СБУ”, – заявив він.

Прокурор зауважив, що підозрюваний Герман після затримання відмовився від надання показів.

“Це перше, що ми почули від підозрюваного… після того, як ми проаналізували матеріали, докази, можна сказати, що це неправда. Цілком точно встановлено доказами, які на даний час зібрані, що це неправда”, – сказав Кравченко.

Бориса Германа захищає фірма адвоката Євгена Солодка, відомого також за справами Олександра Єфремова та Юрія Крисіна.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня Шевченківський районний суд Києва арештував на 60 діб затриманого Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби.

Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. підготовлена підозра у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 14, ч.  5 ст. 27, ст. 258 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!